Dorpsontwikkelingsplan Nederasselt

Dorpsontwikkelingsplan NederasseltĀ 

De inwoners van Nederasselt (aan de overkant van Grave in de provincie Gelderland) beschikken vanaf juli 2015 over een eigen dorpsontwikkelingsplan. Tijdens een bijeenkomst op 3 juli 2015 presenteerde de werkgroep het plan aan de inwoners.

Met dat plan werken ze de komende jaren met partners als de gemeente Heumen aan onderwerpen, die volgens de inwoners voor verbetering vatbaar zijn. Daarbij gaat het om allerlei zaken; van sociaal tot fysiek. Uitgangspunt is dat het een plan van en voor de inwoners van Nederasselt is.

Op 7 januari 2015 bezochten 80 van de 800 inwoners van Nederasselt de startavond voor het opstellen van een dorpsontwikkelingsplan. Lees het verslag van de bijeenkomst en de toelichting op de vervolgstappen in de bijdrage van het bladĀ Regiodiek

De Vereniging Kleine Kernen (VKK) ondersteunt dorpen bij het maken van een dorpsontwikkelingsplan. Voor de VKK Gelderland help ik als procesbegeleider de inwoners bij alle stappen, op weg naar het dorpsontwikkelingsplan. Voor Nederasselt deed ik dat samen met Johan de Kievit. In 2012-2013 begeleidden Albert Bos en ik de totstandkoming van het Stadsontwikkelingsplan Batenburg (Batenburg heeft stadsrechten!).

Meer info: www.vkkgelderland.nl

Bekijk ook de Facebookpagina van de dorpsraad Nederasselt