Van 2008 tot 2014 was ik voor de gemeenteraad van de gemeente Buren werkzaam als medewerker raadscommunicatie. Hieronder een korte toelichting over enkele activiteiten voor de raad van Buren.


Logo gemeente Buren

lijn+wit

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 en 2014

Zowel in 2010 als in 2014 organiseerde ik voor de raad van Buren de gemeenteraadsverkiezingen. Samen met het dagblad De Gelderlander en maatschappelijke organisaties organiseerde ik debatten en de uitslagenavond.
Ook schreef ik in samenwerking met de deelnemende politieke partijen de verkiezingsspecial. Ga hier naar het Buren Magazine.


Buren Magazine

lijn+wit

Online Communicatie

Voor de raad van de gemeente Buren beheerde ik de social media accounts: Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube. Ook verzorgde ik de content op het raadsdeel van de website van de gemeente Buren. Tijdens de raadsvergaderingen maakte ik een realtime Twitterverslag.


Twitter vogeltje

lijn+wit

Jeugdgemeenteraad

In de gemeente Buren ontwikkelde ik in 2013 een eigen concept voor de Jeugdgemeenteraad. Hierbij bezoeken de raadsleden de deelnemende basisscholen en werken samen met leerlingen aan een project voor de school en de kern. De raad stelt een klein startbedrag beschikbaar voor de uitvoering van alle projecten. Tijdens een afsluitende bijeenkomst presenteren de scholen hun projecten. De winnaar gaat een dag naar Den Haag, waar ze onder meer het gebouw van de Tweede-Kamer bezoeken. Uit de evaluatie onder de scholen is gebleken dat het nieuwe concept zeer goed is ontvangen.Juichende kinderen