Annemie Craenmehr-Hesen, hoofd afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie gemeente Boxmeer

“In september 2009 kwam Jan bij de gemeente Boxmeer in tijdelijke dienst om een aantal projecten te begeleiden. Hij heeft ons team ondersteund tot begin 2010. En niet alleen ondersteund. Hij ontwikkelde het team tot een hoger plan. Hij adviseerde de communicatie-adviseurs en deed dat op een subtiele wijze. Jan werd de vraagbaak en adviseerde college en collega’s over zaken waarover gecommuniceerd moest en kon worden. Op Jan kon je bouwen. We deden nooit tevergeefs een beroep op hem en op zijn nuchtere kijk op zaken.

In 2013 werd het team, als gevolg van tijdelijke afwezigheid van de communicatie-adviseur, geconfronteerd met een overmatige workload. We kregen toestemming om de functie tijdelijk te laten vervullen door een externe. Meteen werd daarbij weer aan Jan gedacht. En Jan kwam, zag en overwon. Hij vervulde het adviseurschap met verve, maar bracht ook structuur aan in het team. Daaruit blijkt dat Jan een ervaren en rustige communicatie-adviseur is en tegelijkertijd leiderschapskwaliteiten bezit.

Jan heeft de tijdelijke invulling van de functie op een bijzonder prettige wijze uitgevoerd, met respect voor zijn omgeving.

Als we bij de gemeente Boxmeer door welke omstandigheid dan ook, een communicatie-adviseur nodig zouden hebben, dan is Jan de eerste die ik zou benaderen. Hij maakt zich de structuur, cultuur en de politiek-maatschappelijke verhoudingen snel eigen en anticipeert daar op een heel goede wijze op.”
(oktober 2014)